Crowdfunding till fotbollsplanen
 
football-1396740__480.jpg

Hej alla vi/ni som älskar Ljugarn och Ljugarns IF!
Vi behöver er hjälp!
Vår uppskattade fotbollsplan på Björkvallen är i behov av lite omsorg. Eftersom Ljugarns IF är en liten förening som lägger våra pengar på att hålla tennisbanorna i så bra skick som möjligt vänder vi oss nu till alla er som kan tänka er stötta föreningen för att få till en bra gräsmatta till fotbollsplanen.

Om vi alla skänker varsin slant så har vi alltså möjlighet att fixa till fotbollsplanen. Vi har fått en offert på 35 000 kr för att få en ny fotbollsplan till hösten när det nya regnet kommer. 🙂💦🌱

Vi blir så enormt glada och tacksamma för varje litet belopp man kan bidra med. Framförallt blir alla fotbollsälskande barn extra glada. ⚽️

Swisha gärna valfritt belopp till vår förening på nummer 123 2137 321. Alternativt sätt in pengar på vårt bankgiro: 5931-9202. Skriv gärna NY FOTBOLLSPLAN i kommentarsfältet. 

Flera av våra fina företag i byn stöttar ekonomisk så att vi kan köpa nya 7-manna mål och de levereras här i juli. 

Om ni har frågor så hör givetvis av er till Madeleine Ödquist 0705-500506.

Tusen tack!

 
NU ÖPPNAR ANMÄLAN TILL LJUGARN OPEN 2019
 
iStock-500262521.jpg

Datum för tävlingarna: Lördag 20 juli – fredag 26 juli 2019

Plats: Björkvallen, Hålvägen, Ljugarn

Anmäl dig här

Deadline: Senaste tidpunkt för anmälan är tisdag den 16 juli 2019 kl. 18:00.

Betalning: På plats vid första match, swish eller kontant, 150kr per singelklass och 75kr per dubbelklass för medlemmar. Dubbla priset för icke medlemmar. Medlem blir du på Matchi.se, registrera konto och sök Ljugarns IF.

Lottning: Lottning publiceras på tavlan vid klubbhuset samt som pdf på Facebook – senast torsdag den 18 juli 2019. För att flytta en match måste båda spelarna/paren vara överens, annars måste spelare som inte kan spela utsatt tid lämna W/O. Kontakta alltid tävlingsledningen när matchflytt har avtalats och meddela ny tid.

Klasser:  Ljugarn Open 2019 spelas i följande klasser:

1. Dam Singel A
2. Dam Singel B
3. Dam Dubbel
4. Herr Singel A 
5. Herr Singel B 
6. Singel Old Boys (+55) 
7. Herr Dubbel A
8. Herr Dubbel B
9. Mixed Dubbel – herr och dam, inga andra restriktioner
10. Generationer Dubbel – en spelare från vardera generation i samma familj, dvs. en mor eller far tillsammans med sin son, dotter eller barnbarn.
11. Junior Minitennis (små barn, mjuk boll, en eftermiddags, lek med medalj)
12. Flickor Singel <12*
13. Pojkar Singel <12*
14. Flickor Singel 12-16*
15. Pojkar Singel 12-16*
16. Junior dubbel (alla åldrar upp till 18, pojkar och flickor i valfri konstellation)

* Åldersgränserna är indikativa och inte ett krav.

Spelform: Samtliga vuxenklasser avgörs i utslagsform där endast vinnaren går vidare till nästa omgång. Seedning sker baserat på tidigare resultat i Ljugarn Open.

Herr Singel A och Dam Singel A spelas i bäst av tre fulla set med tiebreak i ställning 6-6.

Övriga vuxenklasser spelas enligt modern ”dubbelmodell”, dvs. bäst av tre set där de första två seten är fulla men spelas med ”no-add” dvs ingen fördel. Sista set är Match Tiebreak till 10 vunna poäng (eller 2 poängs marginal). Vid no-add väljer mottagaren servesida. För frågor, kontakta Matchvärdarna på plats!

Bollar: Bollar (Wilson US Open) tillhandahålls av sekretariatet inför match. Tävlingssekretariatet avgör när bollar behöver bytas ut.

Prisutdelning: Direkt efter herr och damfinalen på fredagen den 26 juli 2019.

Ev fixardag: Om det behövs träffas vi på onsdag den 17 juli 2019 klockan 9:00 för att göra i ordning anläggningen inför tävlingarna. Håll utkik på vår hemsida eller på FB.

Priser: Om du vill sponsra eller bidra med priser, kontakta Madeleine Ödqvist på ljugarnsif@gmail.com.

Matchvärd: Ställ upp som matchvärd, matchvärdar ansvarar för att starta matcher, att se till att det finns bollar och att hjälpa till med att torka banor i händelse av regn etc. Anmäl dig på listan som sätts upp på anslagstavlan på klubbhuset från och med städdagen!

Tävlingsledning:  LjugarnOpen2019@gmail.com
Ulf Vucetic (0708-168742)

 
Sommar på Björkvallen 2019
 
iStock-928898468.jpg

Tjoho nu är vi igång! Vad händer på Björkvallen i år? Massor med kul förstås. 

Vecka 28 är det dags för årets upplaga av Tennisskolan, för barn och ungdomar som vill lära sig/bli bättre på tennis. Start måndag den 8 juli.

Vecka 29 är det de vuxnas tur att slipa på tennisformen då Filip Engström & Co anordnar vuxenträning.
Start måndag 15 juli. 

Basketsugna barn och ungdomar kan denna 
vecka också gå på basketläger. Det finns några platser kvar. Hör av dig till elsa.sva@gmail.com

Vecka 30 - sommarens höjdpunkt - Ljugarn Open arrangeras på Björkvallen. En tennistävling där alla kan vara med! Ung som gammal, rutinerad som nyutblommad tennisspelare. Start lördag 20 juli. 

Vecka 31 går tävlingen ”Stan mot landet”av stapeln, där Visby TK och Ljugarns IF spelar ett antal rafflande tennismatcher. Datum och plats inte spikat än, håll utkik efter mer information.

Varje dag hela sommaren är det givetvis också massa härlig fotboll på Björkvallen för alla som vill. Kl. 16.00 är det samling vid fotbollsplanen. I år har vi ett upprop för alla som vill bidra till att anlägga nytt gräs. Alla bidrag välkomnas och tages emot med stor tacksamhet.
Knappa in ditt bidrag på LIF:s eget swishnr: 123 2137 321. 

Och du, om du inte redan är medlem, bli det!
Ha en fin sommar!
/Styrelsen

 
Några ord om "frispel"
 
bernard-hermant-OLLtavHHBKg-unsplash.jpg

Nu är äntligen säsongen igång på våra banor på Björkvallen. Underbart! Mindre underbart är att det (allt för ofta) spelas tennis på banorna utan erlagd betalning. Vilka som har bokat banor kan man tyvärr inte se i appen utan enbart från en dator, då man måste gå in på Matchis webbsida: www.matchi.se. Så varför inte ha för vana att kolla in dagens bokningar på morgonen innan du lämnar hemmet. På så sätt kan vi alla hjälpas åt att ha koll på ”gratisåkarna”. 

Varför är det då inte OK med lite gratisspel, tänker du kanske. Därför att LIF är en ideell förening och det är intäkterna från sommarens spel som gör det möjligt att underhålla Björkvallen – se till att banorna är schysta, att fotbollsplanen får nya målburar, att vi kan arrangera Ljugarn Open och mycket annat. Ytterst är det en fråga om gemensamt ansvar och solidaritet. Om vi vill att Björkvallen ska fortsätta finnas till – och vara funktionell – för alla idrottsintresserade boende och besökare i Ljugarn får man ta sin del av ansvaret när man nyttjar anläggningen. Dvs genom att betala. 

För att frispel ska bli mindre lockande har styrelsen beslutat att dubbla avgiften för dem som spelar tennis utan att FÖRST ha betalat sin bana. Banhyra + straffavgift, kort och gott. Vi testar detta och hoppas att det blir bättre!

/Göran, Filip, Madde, Ulf & Lotta