Dags för städning!
 
212126.jpg

lördag 6 juli kl. 10.00-12.00 är det dags för städning på Björkvallen. Tjoho vad kul! Ju fler vi är desto fortare går det. Alla medlemmar förväntas dyka upp. Eller i alla fall minst en - gärna två - från varje familj som planerar att vara med i Ljugarn Open. 

Det här ska vi göra tillsammans:

 • Ta ut/montera soptunnor på banorna

 • Städa av banorna från småskräp

 • Städa runt klubbstugorna. Soptunnor fulla med skräp

 • Ta ut utemöbler och lås fast

 • Starta upp Wifi

 • Skruva upp ramarna för game/setkulor på domarstolar

 • Rensa allt ogräs innanför reglarna som omgärdar banorna.

 • Blåsa av banorna efter ogräsrensning

 • Binda upp näten mot stolpar och spänna näten

 • Förstärka en stängselstolpe som rostat

 • Trimma av lite gräs vid staket mm

 • Städa klubbstuga och förråd invändigt

 • Tömma utvändiga soptunnor

 • Ta ut möbler och torka av

 • Fälla och tvätta flaggstängerna och byta flagglinor

 • Kanske lite målning

Och efter detta bjussar LIF på fika :)

Vi ses!

/Göran, Ulf, Madde, Filip & Lotta

 
Välkomna på vuxenträning!
 
iStock-599143146.jpg

Under vecka 29 (mån-fre, 15-19 juli) erbjuds vuxenträning i grupp med Filip Engström, regerande mästare i Ljugarn Open och hemma från college i USA under sommaren. Ett perfekt sätt att slipa på formen inför Ljugarn Open!

Grupper sätts samman baserat på angiven spelnivå och vi siktar på tre eller fyra spelare per grupp. Priset beror lite på hur stor gruppen blir. Om det blir tre eller fyra spelare kostar det 200kr per tillfälle. Är det bara två spelare kostar det 250kr per person och om det blir privatlektion är priset 350kr. Betalning erläggs med Swish i samband med första speltillfället.

Ange som fritext vilka dagar du vill spela (om inget anges antar vi att du vill spela alla fem dagar). Ange också om du har något krav på minsta gruppstorlek (givet att priset varierar med gruppstorlek). Vänligen notera att vi inte kan ta hänsyn till önskemål om tider under dagen.!

Anmälan är öppen för LIFs medlemmar och först till kvarn gäller. Prioritet ges till spelare som vill spela alla fem dagarna. Du anmäler dig via MatchI som du hittar om du går in på www.ljugarnsinf.se och "Boka bana".

För frågor om planering, kontakta Ulf på 0708168742.

Sista ansökningsdatum: 2019-07-05

 
ARVSFONDEN GER STÖD TILL PADEL PÅ BJÖRKVALLEN
 
PADEL ENG.jpg

Styrelsen i Ljugarns IF har under senare tid utrett möjligheterna att anlägga två padelbanor på Björkvallen. Bygglov har erhållits och medlemmarna har vid Årsmötet som hölls under påskhelgen givit sitt stöd för fortsatt utredning. 

Att bygga padelbanor är ett stort projekt som också kräver betydande investeringar. Den 5 juni 2019 meddelade Arvsfonden att de stöttar Ljugarns IF i detta projekt med bidrag om 578 000 kronor. Tillsammans med redan erhållna intresseanmälningar från medlemmar om medlemslån, förefaller därmed finansieringen vara möjlig. 

Padelbanorna kan byggas till sommaren 2020 och ett extra medlemsmöte planeras därför 24 juli kl. 19.00 för att dels besluta om projektet skall slutföras, dels för att fortsätta samtalet om placering av banor mm. 

Kallelse till extra medlemsmöte kommer att kommuniceras när det närmar sig.

 
Tennistränare sökes
 
iStock-915881696.jpg

Under vecka 28 anordnar Ljugarns IF den omåttligt populära tennisskolan på Björkvallen för barn mellan 4-15 år. Till detta viktiga uppdrag behöver vi rekrytera duktiga junior-tennistränare mellan 12-18 år. Uppdraget innebär träning några timmar varje dag under vecka 28.

Den som är intresserad av uppdraget kan mejla sin ansökan på ljugarnsif@gmail.com senast den 15 maj 2019, eller ringa till Ulf Vucetic på 0708-168742. Ansökande bör själv ha spelat tennis en hel del, och med fördel även tävlat. Om det finns erfarenheter av att ha varit ungdomsledare i något sammanhang är det också meriterande.

Junior-tennistränarna kommer att få coachning av ingen mindre än Filip Engström (vinnare av Ljugarn Open 2018) som är hemma från USA över sommaren och då har tagit på sig chefstränarhatten för Ljugarns IF. Fantastiskt!

Tipsa gärna ungdomar du känner om tennistränar-uppdraget.

 
Årsmöte 21 april 2019
 
IMG_0203.jpg

I söndags var det äntligen dags för årsmöte. 27 påsklediga och peppiga medlemmar hade samlats i solskenet utanför Wåffelmagasinet för att fika (tack Jakob, Jenny och Madde för kaffe och bullar) och för att ta del av det gångna året inom Ljugarns IF och vad som väntar framåt. Inom kort kommer mötesprotokoll att skickas ut till alla medlemmar.

En av punkter som diskuterades under mötet var styrelsens förslag om att bygga två padelbanor på Björkvallen. Ett utvecklingsprojekt som springer ur den enkätundersökning som gjordes bland medlemmarna i december 2018, vars resultat finns sammanfattat här på hemsidan i ett tidigare inlägg.

Årsmötet ställde sig positivt till padelprojektet och styrelsen fick mandat att fortsätta arbeta med det. Med tanke på processerna kring bygglov och bidragsansökningar m.m. kommer dock inga banor att färdigställas före sommaren. Styrelsen kommer att kalla till ett extra medlemsmöte någon gång under sommaren när kvarnarna fått mala en stund och processerna förhoppningsvis har kommit längre. Då kommer också skisser (placering av banorna) och annan kompletterande information att presenteras.