Några ord om "frispel"

 
bernard-hermant-OLLtavHHBKg-unsplash.jpg

Nu är äntligen säsongen igång på våra banor på Björkvallen. Underbart! Mindre underbart är att det (allt för ofta) spelas tennis på banorna utan erlagd betalning. Vilka som har bokat banor kan man tyvärr inte se i appen utan enbart från en dator, då man måste gå in på Matchis webbsida: www.matchi.se. Så varför inte ha för vana att kolla in dagens bokningar på morgonen innan du lämnar hemmet. På så sätt kan vi alla hjälpas åt att ha koll på ”gratisåkarna”. 

Varför är det då inte OK med lite gratisspel, tänker du kanske. Därför att LIF är en ideell förening och det är intäkterna från sommarens spel som gör det möjligt att underhålla Björkvallen – se till att banorna är schysta, att fotbollsplanen får nya målburar, att vi kan arrangera Ljugarn Open och mycket annat. Ytterst är det en fråga om gemensamt ansvar och solidaritet. Om vi vill att Björkvallen ska fortsätta finnas till – och vara funktionell – för alla idrottsintresserade boende och besökare i Ljugarn får man ta sin del av ansvaret när man nyttjar anläggningen. Dvs genom att betala. 

För att frispel ska bli mindre lockande har styrelsen beslutat att dubbla avgiften för dem som spelar tennis utan att FÖRST ha betalat sin bana. Banhyra + straffavgift, kort och gott. Vi testar detta och hoppas att det blir bättre!

/Göran, Filip, Madde, Ulf & Lotta